De Heere van Meijel lanceert het tweede eenmalige bier van de Pauke Pluum Limited Collectie en brengt een ode aan Barthel van der Steen, alias ‘De Sjout’.
Met de Limited Collectie wordt Pauke Pluum Blond, het
huisbier van De Heere van Meijel, ieder jaar in een nieuw en gelimiteerd jasje
gestoken en wordt er een ode gebracht aan een bijzonder persoon of gebeurtenis
uit de geschiedenis van de Peel. Dit jaar is dat Barthel van der Steen, ook wel
bekend als ‘De Sjout’, oud burgervader (burgemeester) van Meijel van
1819 tot 1859. Mede door zijn inspanningen werd destijds onze arme peelregio
omgetoverd tot een welvarend agrarisch gebied.
Pauke Pluum Limited ‘Barthels Brouwsel 2023’, dit eenmalige speciale
bier is het resultaat van de originele Pauke Pluum Blond vatgerijpt op Cognac
vaten. Maar liefst 6 maanden heeft het huisbier van De Heere van Meijel mogen
rijpen op deze gebruikte vaten bij de meesterbrouwers van ‘Het Nest’ in
Oud-Turnhout (België). Dit heeft geresulteerd in een bijzonder en uniek
speciaalbier. Maarten van De Heere van Meijel geeft als smaaknotitie: “Het
resultaat van deze vatrijping maakt van de Pauke Pluum een mooi uitgebalanceerd
en smaakvol bier. Het bier heeft een licht zoet aroma in combinatie met wat
fruitige toetsen en een licht alcoholische warmte afkomstig van de cognac vaten.
De smaak is niet te zoet en geeft indrukken van honing, perzik en cognac. De
afdronk is zacht en soepel met lichte houttonen op het einde”. Desondanks
de warmte van de alcohol heeft het bier een toegankelijk alcoholpercentage van
7%.
Proef de welvaart in dit goudblonde bier en beleef het
verhaal van Barthel. Drink, geniet en vier het leven!
Medio 2021, lanceerde De Heere van Meijel hun eigen
huisbier ‘Pauke Pluum’, een echt Mééls doordrinkbaar blond bier dat zijn naam
te danken heeft aan de markante cafébaas van De Zwaan, Pauke Pluijm
(1920-1986).
1e Kerstdag ‘s middags
U wordt 1e kerstdag om 12:30 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 12:45 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 16:30 uur.
1e Kerstdag ‘s avonds
U wordt 1e kerstdag om 17:45 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 18:00 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 21:30 uur.
4-gangen kerstmenu:
Voorgerecht
Geserveerd met brood en smeersels
Een combinatie van vis, vlees en vegetarische hapjes geserveerd per tafel bestaande uit;
Geserveerd met brood en smeersels
Hoofdgerechten
worden geserveerd met friet en mayonaise.
Nagerecht
'Zoet om te delen'Gegrilde gemarineerde ananas
Witte chocolade roomijs
Cheesecake
Vanille mascarponeroom
Crumble van pistache
Mocht uw gezelschap dieetwensen hebben, dan vernemen wij dat graag op voorhand, doch uiterlijk gelijktijdig met het doorgeven van de exacte aantallen. Uiteraard verzorgen we voor deze gasten een passend alternatief.
Voor kinderen en vegetariërs is er de mogelijkheid voor een aangepast menu. Informeer naar de mogelijkheden.
De kosten van het kerstdiner zijn als volgt:
De genoten consumpties worden verrekend tegen de regulier geldende tarieven van De Heere van Meijel.
Alleen op reservering
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@deheerevanmeijel.nl of telefonisch via 077 466 1031.
Mocht u reserveren dan heeft u vervolgens tot vrijdag 8 december de mogelijkheid om uw menukeuze telefonisch of via de mail door te geven.
Wij zien er naar uit om u als gast te mogen ontvangen op 1e kerstdag bij De Heere van Meijel. Mochten er verdere vragen zijn dan neem gerust contact met ons op.
Vier kerst, vier het leven!
Team De Heere van Meijel
Op zoek naar een toffe werkplek als souschef? Bij De Heere van Meijel hebben we per direct plek voor een enthousiaste souschef in ons hardwerkende keukenteam bestaande uit onze smaakmakers Hans, Rob, Artur, Bas en Mees.
Wie ben jij:
Wat bieden wij jou:
Werken bij De Heere van Meijel:
Als souschef ben je verantwoordelijk voor het bereiden van
gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. In deze rol geef je
daarnaast samen met de chef-kok leiding aan het keukenteam. Je gaat werken in
een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een
verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper
Grilloven.
Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.
De Heere van
Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een
diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook 4 dagen per week
voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op
onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk
bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een uitgebreide
BBQ. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt een baan bij De
Heere van Meijel juist zo leuk.
Solliciteren:
Kom je graag een keer vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact met ons op.
Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031
Wij hebben in het schooljaar 2023-2024 weer plaats voor een leerling zelfstandig werkend kok of een leerling leidinggevende keuken!
Ons profiel:
De keuken van De Heere van Meijel is veelzijdig. Puur, eerlijk, oprecht en robuust is waar we voor staan. Vanuit onze houtskool Josper-oven grillen we het allerlekkerste vlees, de allerlekkerste vis en groenten. Dit met alleen de beste producten natuurlijk.
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste leerling ‘Zelfstandig werkend Kok’ (BBL) of leerling ‘Leidinggevende keuken’ (BBL):
Wat bieden wij jou?
Nieuwsgierig geworden? Stuur dan snel een mailtje naar rudy@deheerevanmeijel.nl en dan plannen we snel een ‘date’!