Actueel

Bouwvak BBQ en borrel

05 June 2023

Het is weer bijna tijd voor de bouwvakvakantie! Het moment om je gereedschap in te ruilen voor een BBQ tang en lekker koud drankje, de perfecte start van de zomervakantie!

Op vrijdag 21 & 28 juli organiseren wij een gezellige bouwvak BBQ & borrel:

Bouwvak BBQ & Borrel (€43,50 p.p.)

  • BBQ-arrangement bestaande uit variatie van 4 stukken vlees p.p., huisgemaakte salades en sauzen, BBQ ratatouille groente, stokbrood met kruidenboter.
  • Drie uur gebruik van de zelfbediening bar met: Hertog Jan pils, alle frisdranken, radler, huiswijnen, koffie, thee en cappuccino.

Liever gewoon borrelen in ons grand café of lekker tafelen in ons restaurant? Dat kan natuurlijk ook! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of reserveer nu alvast een tafel.

Op zondag 2 april stond de eerste editie van de Kwaremont toertocht op het programma, met een knipoog naar de 'Ronde van Vlaanderen', waar de Oude Kwaremont (een klim geplaveid met kasseien) vaak decor van de beslissende fase is.

De Kwaremont toertocht is een samenwerking tussen TWC de Vélo Meijel en Kwaremont Koerse Kaffee 'De Heere van Meijel', waarbij de eerste verantwoordelijk is voor het parcours. Een hele mooie route van 102 km over mooie wegen via Helenaveen, Koningslust en met een boog om Maasbree heen naar de Maasbrug in Venlo. Na een paar klimmetjes werd de route vervolgd door een stukje Duitsland om na de afdaling naar de pauzeplaats bij 'Boscafé De Grens' te koersen. Een prima verzorgde post waar de renners snel geholpen werden aan warme thee of koffie en de nodige aanvulling van koolhydraten. Dat kwam prima van pas, want er stond een stevige noordoosten wind en het was fris. De gevoelstemperatuur was dan ook echt winters, maar het bleef droog, dus al met al prima koersomstandigheden. 

Na de pauze werd de route vervolgd via Steyl terug naar de Maasbrug om door mooi buitengebied westelijk van Boekend richting Maasbree te rijden. Via Koningslust en de Brentjes terug naar De Heere van Meijel, waar de soep voor elke deelnemer klaar stond en de renners vervolgens verrast werden met een heerlijk glas Kwaremont.

In totaal werden er ruim 200 deelnemers gescand, inclusief een grote deelname van TWC De Vélo-leden. Ondanks een valpartij van twee fietsers van ‘Rustig èn’ in Helenaveen (de twee getroffenen konden gelukkig op eigen kracht huiswaarts), kijken we terug op een geslaagde eerste editie. Bij terugkomst vloeide de Kwaremont Blond uit de tap met op de achtergrond 'De Ronde van Vlaanderen' live op diverse tv-schermen. Het bleef nog lang gezellig in het ‘Kwaremont Koerse Kaffee’, een twintigtal bleef zelfs tot het einde van de Vlaamse Hoogmis.


Leerling kok gezocht

10 March 2023
Leerling Zelfstandig werkend kok (BBL) óf Leerling Leidinggevende keuken gezocht (BBL)

Heb jij een passie voor koken; vind je het te gek om te werken in een goed georganiseerde en uitgeruste keuken; wil je dagelijks leren van ervaren keukencollega’s; en wil je van dit alles graag later je beroep van maken?

Bij De Heere van Meijel hebben we in het schooljaar 2023-2024 weer plaats voor een leerling zelfstandig werkend kok of een leerling Leidinggevende keuken!

De keuken van De Heere van Meijel is veelzijdig. Puur, eerlijk, oprecht en robuust is waar we voor staan. Vanuit onze houtskool Josper-oven grillen we het allerlekkerste vlees, de allerlekkerste vis en groenten. Dit met alleen de beste producten natuurlijk. 

Wie zoeken wij?
De Heere van Meijel is op zoek naar een enthousiaste leerling ‘Zelfstandig werkend Kok’ (BBL) of leerling ‘Leidinggevende keuken’ (BBL). In de functie van leerling ondersteun je ons ervaren en bovenal enthousiast keukenteam bij de dagelijkse werkzaamheden in de keuken. Je volgt een BBL opleiding, steekt graag je handen uit de mouwen en houdt bovenal van lekker eten!

Wat bieden wij jou?
- Je komt te werken op een fantastische locatie met toffe collega’s.
- Je krijgt alle ruimte en hulp om gevraagde competenties te ontwikkelen en met positief gevolg af te ronden.
- Uiteraard wordt ook jouw mening gewaardeerd, dus ben je volwaardig sparringpartner binnen het keukenoverleg.
- Je krijgt de ruimte voor je eigen inbreng en ideeën en persoonlijke ontwikkeling;
- Marktconform leerling salaris;
- En uiteraard ben je met dat alles een volwaardig lid van ons team met alle leuke dingen die daarbij horen
- Een student/medewerker die op zijn plaats zit, heeft plezier in zijn/haar werk. En alleen als je plezier in je werk hebt, kun je het maximale uit jezelf halen en groeien als persoon en in je werk. Bij De Heere van Meijel bieden wij die omgeving waarin dit kan. En als je je eenmaal als een 'vis in het water voelt' dan bestaan er altijd carrièrekansen binnen de organisatie; of we helpen je verder binnen ons netwerk van mooie Hospitality bedrijven.

Nieuwsgierig geworden en volg jij de opleiding van ‘zelfstandig werkend kok’ of ‘Leidinggevende keuken’? 

Stuur dan snel een mailtje naar rudy@deheerevanmeijel.nl en wie weet verras jij onze gasten binnenkort met de allerlekkerste gerechten!   
Op onderstaande data organiseert De Heere van Meijel in samenwerking met 'Pubquiz Spek & Bonen' een Pubquiz in het Grand café onder leiding van een echte quizmaster. 

Wil jij in 2023 geen Pubquiz missen? Noteer dan de volgende speeldata in je agenda:

Vrijdag 21 april
Vrijdag 19 mei
Vrijdag 22 september
Vrijdag 3 november
Vrijdag 29 december (Oudejaars Pubquiz XXL)

Inschrijven:
Vorm een team van maximaal 6 personen en meld je tijdig aan via info@deheerevanmeijel.nl. Deelname is gratis!

In samenwerking met TWC de Vélo Meijel organiseren wij op zondag 2 april een ‘Kwaremont Wielertoertocht’. Laat je verrassen door een geweldige route, een gezellige ambiance en haal de kopman/-vrouw in je naarboven!

  • Zondag 2 april (1e zondag van april 2023)
  • Startlocatie: De Heere van Meijel (Dorpsstraat 19, 5768 CD Meijel)
  • Starttijd: 8:00 - 9:00 uur
  • 100 km GPX route
  • Inschrijving 10,- euro (NTFU-leden 2,- euro korting, jeugd tot 16 jaar gratis)
  • Hapje en drankje op pauzeplaats en hapje bij terugkomst inbegrepen
  • Aansluitend vanaf 11:00 uur de ‘Ronde van Vlaanderen’ live te zien op verschillende schermen in ons ‘Kwaremont Koerse Kaffee’.

Een toertocht waar de mooie sport wielrennen samen komt met ontspanning en gezelligheid. Geniet bij terugkomst van (bijvoorbeeld) een heerlijke Kwaremont Blond van de tap en kijk de ‘Ronde van Vlaanderen’ en zie hoe de professionals de oude Kwaremont op fietsen.

Voor echter kopmannen en kopvrouwen!

'Vier het leven!'