Actueel

Vacature Souschef

27 January 2023

Word jij onze nieuwe sous-chef?
Test nu of we een match zijn en doe hier de test!

Als souschef ben je verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. In deze rol geef je daarnaast samen met de chef-kok leiding aan het keukenteam. Je gaat werken in een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper Grilloven.

Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.

De Heere van Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook 4 dagen per week voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een uitgebreide BBQ. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt een baan bij De Heere van Meijel juist zo leuk.

Deze dynamiek vraagt wel dat je continue moet kunnen schakelen en dat vergt naast je kookkunsten ook om kwaliteiten als goede communicatie, organisatievermogen, gastvrijheid, samenwerken en stressbestendigheid.

Een kleine samenvatting van een functie vol dynamiek en uitdaging.

Vacature Souschef

Dienstverband: 30 a 38 uur (vast)
Aanvang: per direct

Functieomschrijving:

 • Je werkt 30 a 38 uur per week.
 • Je hebt wisselende werktijden; doordeweeks, maar ook in de weekenden. Een weekenddag vrij; en met regelmaat een volledig weekend, behoort uiteraard ook tot de secundaire voorwaarden.
 • Je ontvangt een goed salaris.
 • Je draagt (mede)verantwoordelijkheid over de organisatie van de keuken.
 • Je bereidt gerechten volgens recept en eigen planning en je hebt hierbij kwaliteit en presentatie hoog in het vaandel staan.
 • Naast oog voor kwaliteit en presentatie heb je ook een kritisch oog op de efficiency: waste, portionering, efficiënt werken, etc.
 • Je krijgt voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dit uiteraard in relatie tot de menukaart, maar we proberen je daarnaast veel breder te betrekken in de keuzes in onze organisatie.
 • Samen met de chefkok geef je sturing aan alle aspecten die behoren tot het koksvak (inkoop, recepturen, calculeren, aansturing teamleden, hygiene, enz)
 • Bij een goede ontwikkeling zijn er doorgroeimogelijkheden.
 • In overleg stimuleren en faciliteren wij ook ontwikkeling middels cursussen en opleidingen.
 • Je werkt op een fantastische locatie met geweldige collega’s en de leukste gasten op aarde.
 • Je werkt in een bedrijf waar ook aandacht is voor jouw privéleven (Er is immers meer in het leven dan werken: kortom “vier het leven”).

Ervaring: Ervaring in relevante bedrijven is een pre, maar een juiste mindset en mentaliteit vinden wij veel belangrijker

Vereiste opleiding: Middelbaar beroepsonderwijs of meer

Wij bieden jou:
Goede marktconforme transparante arbeidsvoorwaarden. Salaris is in overeenstemming met ervaring en ontwikkeling, met kijkend naar de toekomst interne doorgroei mogelijkheden.

Heb jij passie voor koken, horeca, recreatie en haar gasten; heb je een flexibele houding en ben je een echte teamplayer? Dan maken we graag een keer kennis!

Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031

Voor in de agenda: 2 april Kwaremont Wielertoertocht

In samenwerking met TWC de Vélo Meijel organiseren wij op zondag 2 april een ‘Kwaremont Wielertoertocht’. Laat je verrassen door een geweldige route, een gezellige ambiance en haal de kopman/-vrouw in je naarboven!

 • Zondag 2 april (1e zondag van april 2023)
 • Startlocatie: De Heere van Meijel (Dorpsstraat 19, 5768 CD Meijel)
 • Starttijd: 8:00 - 9:00 uur
 • 100 km GPX route
 • Inschrijving 10,- euro (NTFU-leden 2,- euro korting, jeugd tot 16 jaar gratis)
 • Hapje en drankje op pauzeplaats en hapje bij terugkomst inbegrepen
 • Aansluitend vanaf 11:00 uur de ‘Ronde van Vlaanderen’ live te zien op verschillende schermen in ons ‘Kwaremont Koerse Kaffee’.

Een toertocht waar de mooie sport wielrennen samen komt met ontspanning en gezelligheid. Geniet bij terugkomst van (bijvoorbeeld) een heerlijke Kwaremont Blond van de tap en kijk de ‘Ronde van Vlaanderen’ en zie hoe de professionals de oude Kwaremont op fietsen.

Voor echter kopmannen en kopvrouwen!

'Vier het leven!'

Vastelaovesprogramma 2023

09 January 2023

VIER 'T LÉÉVE VASTELAOVES PROGRAMMA

Eindelijk mogen wij weer ons ‘Vier ’t Lééve’ Vastelaoves programma bekend maken! Hebben jullie er ook zo’n zin in?

 • Vréjdich 17 februari:
  Geópent vanaf 12:00 uurre vur lunch, diner & borrel
 • Zòtterdich 18 februari:
  Kefee geópent vanaf 15:00 uurre. Om 20:00 uurre zaal open onder muzikale begeleiding van DJ Hans. Vanaf 21:00 uurre live optredens van HOONDERVEL, Blieve Lache en om 23:00 uur BJORN & MIEKE
 • Zóndich 19 februari:
  Kefee geópent vanaf 11:00 uurre. Vanaf 14:00 uurre zaal open onder muzikale begeleiding van DJ Hans.
  Om 17:30 uurre live optreden van DE BREURKES en om 19:45 uurre feest met DJ Le Sjief
 • Mòndich 20 februari:
  Geópent vanaf 13:00 uurre
  Vanaf 14:00 uurre: ’T Kéjsjeutebal in samenwerking met De Kéjsjeut – KVW Meijel
 • Dinzich 21 februari:
  Kefee geópent vanaf 11:00 uurre. Zaal geópent vanaf 13:00 uurre
  Vanaf 13:30 uurre 'T Kieveltreffe
  Om 16:45 uurre live on stage ANDY & ROY en om 19:00 uurre: BEPPIE KRAFT
  Wéj slutje vastelaovend 2023 af in ‘t kefee mi DJ Le Sjief
 • Aswoenzich gesloten
  Héllepe poetse mach vanaf 10:00 uurre 

“Vier ’t lééve mi de vastelaovend!”

Met trots presenteren wij ons eerste bier uit de Pauke Pluum Limited Collectie en brengen hiermee een ode aan Gebbel (Gabriël Smolenaars). 

Vorig jaar, medio 2021, lanceerden we bij De Heere van Meijel ons eigen huisbier ‘Pauke Pluum’, een echt Mééls doordrinkbaar blond bier dat zijn naam te danken heeft aan de markante cafébaas van De Zwaan, Pauke Pluijm (1920-1986). Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en vonden we het tijd voor een nieuwe smaak. 

Met de Limited Collectie wordt ons huisbier 'Pauke Pluum Blond' ieder jaar in een nieuw en gelimiteerd jasje gestoken en willen we een ode brengen aan een bijzonder persoon of gebeurtenis uit de geschiedenis van de Peel. Dit jaar is dat Gabriël Smolenaars, ook wel bekend als turfsteker ‘Gebbel’, de vinder van de Gouden Romeinse Helm. 

Pauke Pluum Limited ‘Gebbels Goud 2022’, dit eenmalige speciale bier is het resultaat van de originele Pauke Pluum Blond vatgerijpt op Ierse Whiskey vaten. Maar liefst 6 maanden heeft ons huisbier mogen rijpen op deze gebruikte vaten bij de meesterbrouwers van ‘Het Nest’ en ‘Pirlot’. Dit heeft geresulteerd in een waanzinnig mooi en uitgebalanceerd speciaalbier. Maarten geeft als smaaknotitie: “Het hoppige en de frisheid van het origineel heeft heel mooi plaatsgemaakt voor het zoete van de bourbon en de warmte van whiskey. In de aanzet ruik je warmte van alcohol in combinatie met vanille, warme kruiden en tonen van rijp wit fruit. De smaak is romig en vol met warme tonen mout en karamel die daarna plaatsmaken voor een licht bittertje in de afdronk”. Desondanks de warmte van de alcohol heeft het bier een toegankelijk alcoholpercentage van 7%.

Proef dit prachtige goudblonde bier en beleef het verhaal van Gebbel. Drink, geniet en vier het leven!