Actueel

Likeur van het moment

11 August 2022
Likeur van het moment in onze slijterij 'De Heerekamer': Smeets Appel-Kers

Een origineel duo van appel en kers, twee fantastische frisse smaken die een lekker en typisch Limburgse fruitlikeur vormen.

Nu voor maar €14,50 per fles!*

Tip: serveer puur, met ijsblokjes, als basis voor een cocktail of heerlijk over een bolletje ijs naar keuze. 

* actie geldig t/m september 2022

Pubquiz data

08 August 2022
Quizen maar!

In samenwerking met Christiaan van Roij van Spek & Bonen organiseren wij op onderstaande data dit jaar een pubquiz!

 • 29 april
 • 20 mei
 • 23 september
 • 21 oktober (Oktoberfest editie)
 • 25 november
 • 30 december
Je kunt je opgeven door te mailen naar info@deheerevanmeijel.nl. Laat even je teamnaam achter en alle data die je mee wil doen!

Vacature zelfstandig werkend Kok

Dienstverband: 30 a 38 uur (vast)
Aanvang: per direct

Functieomschrijving:

Als zelfstandig werkend kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. Je gaat werken in een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper Grilloven.

Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.

De Heere van Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook vier dagen per week voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een BBQ; en zo nu en dan een feest of partij. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt ons vak ook juist zo leuk.

Deze dynamiek vraagt wel dat je continue moet kunnen schakelen en dat vergt naast je kookkunsten ook om kwaliteiten als goede communicatie, organisatievermogen, gastvrijheid, samenwerken en stressbestendigheid.

 • Je werkt 30 a 38 uur per week.
 • Je hebt wisselende werktijden; doordeweeks, maar ook in de weekenden. Een weekenddag vrij behoort uiteraard ook tot de secundaire voorwaarden.
 • Je ontvangt een goed salaris.
 • Je draagt (mede)verantwoordelijkheid over de organisatie van de keuken.
 •  Je bereidt gerechten volgens recept en eigen planning en je hebt hierbij kwaliteit en presentatie hoog in het vaandel staan.
 • Naast oog voor kwaliteit en presentatie heb je ook een kritisch oog op de efficiency: waste, portionering, efficiënt werken, etc.
 • Je krijgt voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dit uiteraard in relatie tot de menukaart, maar we proberen je daarnaast veel breder te betrekken in de keuzes in onze organisatie.
 • Bij een goede ontwikkeling zijn er doorgroeimogelijkheden.
 • In overleg stimuleren en faciliteren wij ook ontwikkeling middels cursussen en opleidingen.
 • Je werkt op een fantastische locatie met geweldige collega’s en de leukste gasten op aarde.
 • Je werkt in een bedrijf waar ook aandacht is voor jouw privéleven (Er is immers meer in het leven dan werken: kortom “vier het leven”).

Ervaring: Ervaring in relevante bedrijven is een pre, maar een juiste mindset vinden wij veel belangrijker

Vereiste opleiding: Middelbaar beroepsonderwijs of meer

Wij bieden jou:
Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Salaris is in overeenstemming met ervaring en ontwikkeling, met kijkend naar de toekomst interne doorgroei mogelijkheden.

Heb jij passie voor koken, horeca, recreatie en haar gasten; heb je een flexibele houding en ben je een echte teamplayer? Dan maken we graag een keer kennis!

Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031

 

Nieuw uitje in de Peel: Slag in de schaduw

Een spannend en uitdagend spel voor jong en oud op zoek naar het ware verhaal van soldaat Private David McKellar (WOII).

Tijdens het spel ‘Slag in de schaduw’ ga je terug naar de dagen dat Private David McKellar en het ‘2nd Battalion the Gordon Highlanders’ in de omgeving van Meijel verbleven. Gewapend met een volledig uitgeruste pukkel (rugzak) en heuse legerfiets ga je op missie. In de pukkel vind je een aantal attributen en een opdrachtenboek. Het opdrachtenboek is 'jouw kompas' van, naar en tijdens een vijftal missies verdeeld over Meijel.

Tijdens de vele missies beklim je o.a. de kerktoren van Meijel; breng je een bezoek aan het oorlogsmonument; maak je kennis met het mijnenvegen; bezoek je enkele oorlogsbunkers welke deel uitmaken van de beroemde Peelraamstelling; en bedwing je ook nog eens de 23 meter hoge belforttoren aan de rand van Nationaal Park 'De Groote Peel'. Op iedere locatie dien je een missie te volbrengen en gaandeweg kom je steeds meer te weten over Private McKellar en hetgeen hij in Meijel e.o. tijdens de 2e wereldoorlog heeft meegemaakt.

‘Slag in de schaduw’ is bedacht en ontwikkeld door Buiten Zinnen en De Heere van Meijel. “Storytell over het oorlogsverleden van dit gebied, uitdagende opdrachten, en dat op de gaafste plekken van Meijel maken ‘Slag in de Schaduw’ in onze ogen een meer dan uniek spel voor jong & oud. Daarbij legt het ook nog eens een krachtige verbinding tussen de vele initiatieven die in Meijel de afgelopen jaren zijn uitgerold. Zo is het spel tot stand gekomen met de medewerking van Belfort Vossenberg, Heemkundevereniging ‘Medelo’ Meijel, Parochie Sint Nicolaas Meijel, Schutterij St. Willibrordus Meijel en Staatsbosbeheer. Een deel van de opbrengsten komen daarmee ook ten gunste aan deze initiatieven en dragen daarmee bij aan het behoud van al dat moois dat Meijel te bieden heeft.”

Meer info of reserveren? www.slagindeschaduw.nl


Nu exclusief bij ons verkrijgbaar: het eerste bier uit De Hertog Jan Proeftuin!

Een heerlijke bourgondische chocolade stout gebrouwen op geheel Arcense wijze; prachtig in balans qua bitterheid en heerlijk doordrinkbaar. 

Lees hier meer over De Hertog Jan Proeftuin en over dit bijzondere bier.  

Kom jij een kruikje bij ons proeven?