Actueel

Op maandag 11 februari organiseren wij van 18:30 uur tot 21:00 uur een Bier & Rib avond in ons Grand café.

Kom genieten van een halve kilo Spare Ribs geserveerd met friet, aardappelsalade, knoflooksaus en 2,5 uur onbeperkt Lindeboom pils voor slechts 29,50 euro p.p.  

Alleen op reservering 
Uiterlijk 24 uur van te voren reserveren via info@deheerevanmeijel.nl of telefonisch via 0774661031

De Heere Pubquiz data

14 January 2019
Wil jij in 2019 geen Pubquiz missen? Noteer dan de volgende speeldata alvast in je agenda:

22 februari
5 april
20 september
25 oktober
27 december (top 2000 of terugblik 2019)

Inschrijven:
Vorm een team van maximaal 6 personen en meld je tijdig aan via info@deheerevanmeijel.nl. Deelname is gratis!

Nostalgie werd De Heere van Meijel en nu wordt De Heere van Meijel voor Mariet weer nostalgie

Na 12 jaar mede-eigenaresse te zijn geweest van Nostalgie Eten & Drinken; en later de Heere van Meijel heeft Mariet Gommans de keuken-scepter doorgegeven. Op 31 december jongstleden is Mariet uit het bedrijf getreden; en vanaf heden zal zoon Rudy Gommans alleen aan het roer staan.

Nostalgie Eten & Drinken
Op haar 50e ging Mariet samen met zoon Rudy nog de uitdaging aan om haar horecadroom na te jagen; een eigen horecazaak in Meijel; waar ze haar passie voor koken dagelijks tot uitvoering kon brengen. 

Februari 2007 werd Nostalgie Eten & Drinken aan de Dorpsstraat 10 te Meijel geopend en begon een ondernemerscarrière waar we nu achteraf van mogen zeggen dat die heel succesvol was. 

Zakelijk hebben Mariet en Rudy met hun team dan ook veel mooie momenten mogen bijschrijven. Een gezellig klein restaurant en bruin café groeide in razend tempo uit tot een goed draaiende horecazaak en werd al snel een begrip in de regio. Enkele successen in het bijzonder waren daarbij: De nominatie voor de ondernemersprijs van Peel & Maas in 2013 en de plek die Nostalgie Eten & Drinken diverse jaren wist te bemachtigen in de Nederlandse Koffie top 100. 

De Heere van Meijel
De groei zette door en in 2013 hakte Mariet en Rudy de knoop door, dat hun horecatoekomst niet langer aan De Dorpsstraat 10 te Meijel zou liggen. Maar daarbij stond bij dit ondernemers duo wel altijd één punt als een paal boven water: ‘We doen het goed of we doen het niet’.  

Na de bezichtiging van meerdere horeca-objecten, kwam uiteindelijk in 2015 het pand van voormalig café, restaurant en hotel ‘De Zwaan’ op hun pad. Een grondige verbouwing volgde om uiteindelijk op 16 december 2016 de deuren voor heel Meijel e.o. te openen. Tijdens de ontwerp- en verbouwingsfase heeft Mariet nog heel nadrukkelijk aan de tekentafel gezeten en volop haar expertise ingebracht. Echter was dit ook een uitgelezen moment om de spreekwoordelijke ‘laatste stip’ aan de carrièrehorizon te zetten.

Operationeel trad ze vanaf de opening van De Heere van Meijel dan ook wat meer naar de achtergrond en nam Hans Peeters (na ruim 10 jaar trouwe dienst) de scepter in de keuken over. De 2 jaren die volgden is er hard gewerkt aan training en automatisering binnen het keukenteam. Dit alles met als doel de kennis van Mariet maximaal in huis te houden. Nu 2 jaar later, mogen we constateren dat haar taken volledig zijn ingebed en dat ze per 31 december 2018 met een gerust hart uit de zaak is kunnen treden.  

Passie en perfectionisme
Met haar passie voor koken, perfectionisme en vakkennis heeft ze Nostalgie Eten & Drinken samen met zoon Rudy groot gemaakt en mag ze trots zijn op het horecabedrijf wat er nu staat: De Heere van Meijel. ‘Het is weinig mensen gegeven om over een langere tijd succesvol een horecazaak te runnen; en al helemaal niet in een moeder – zoon relatie’.

Een recentelijk mooie waardering (die dit succes onderschrijft) kregen moeder en zoon eind 2017 nog van horeca goeroe Ton Lenting. Hij nam De Heere van Meijel namelijk op in zijn lijst van 100 beste horecabedrijven van Nederland. (de Eredivisie Horeca). Iets waar Mariet en Rudy uiteraard heel erg trots op zijn.  

Voor Mariet werd ‘Nostalgie’ ‘De Heere van Meijel’ en nu wordt ‘De Heere van Meijel’ voor Mariet weer een beetje ‘Nostalgie.’, aldus zoon Rudy. 

Natuurlijk zal Mariet niet helemaal uit de zaak verdwijnen, en zul je haar af en toe nog wel zien in de keuken van De Heere van Meijel. Maar dan wel met een andere pet, oftewel koksmuts, op. 

Bijschrift foto: Mariet en Rudy in een TukTuk voor het pand van De Heere van Meijel. Foto gemaakt door YouDidith Fotografie.
Met onze tafelwater flessen in ons restaurant, gevuld met gekoeld kraanwater, dragen wij en jullie als onze gasten niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan een goed doel. Met de opbrengsten van de tafelwaterflessen die we in 2018 verkocht hebben steunen we een aantal projecten in Malawi, die Ed Peeters en Carmen Geurtjens van Chitimba Camp in Malawi voor ons uitvoeren. Met onze sponsoring is het eerste project inmiddels gestart! We hebben een brief ontvangen van Ed en Carmen waarin ze schrijven over David en zoon Simon:

Hallo Rudy en Mieke,

Via deze weg willen wij jullie laten weten dat het eerste project gesponsord door jullie is gestart.

David en zijn vrouw hebben vier kinderen waarvan er twee nog schoolgaand zijn.
Hun jongste dochter volgt onderwijs op de basisschool in het dorpje Chitimba waar David woont met zijn familie. Zijn zoon, genaamd Simon, gaat naar een middelbare privé school in Blantyre, ongeveer 1.000 kilometer naar het zuiden. 

Simon is zeventien en hij kan goed leren. Voor dit soort jongens zijn er geen of weinig kansen in een dorpje als Chitimba. Simon heeft het geluk dat hij inwoont bij de zus van zijn moeder in Blantyre, die werkzaam is en die de helft van het school geld voor haar rekening neemt. De andere helft en de kosten van schoolmaterialen zijn voor David en zijn vrouw. 

Een privé school biedt beter onderwijs dan een overheidsschool maar is ook een stuk duurder. 
David en zijn vrouw moeten alle zeilen bijzetten om deze kosten op te hoesten. 
Zij werken allebei hard om het geld bij elkaar te krijgen en moeten daar heel veel dingen voor laten. 
Maar daar Simon een slimme en verstandige jongen is, is al hun hoop op hem gevestigd. 
 
Simon is bezig met het laatste schooljaar en wij hebben besloten om David en zijn vrouw financieel te ondersteunen door het schoolgeld voor Simon voor de laatste twee termijnen te betalen. David en zijn vrouw zullen dan zorgen voor het schoolmateriaal en de kosten voor het examen die er dit jaar extra bij komen. Kosten van deze termijnen bedragen 100.000 MWK (120 euro).

Namens David en zijn vrouw maar ook namens Simon en de tante die voor hem zorgt duizend maal dank voor jullie financiële hulp.

Met vriendelijke groet en dank namens,
Ed en Carmen

Op de foto: Simon voor de school in Blantyre (Malawi)