Actueel

Wie worden de Pubquiz-helden van 2022?

Ga op 30 december samen met je vrienden/familie/collega's de strijd aan tijdens onze Pubquiz XXL Oudejaarseditie!

Zelfs het restaurant wordt omgetoverd tot een ware pubquiz-arena!

  • Vrijdag 30 december, aanvang 20:30 uur
  • Deelname is gratis!
  • Team max. 6 personen
  • Aanmelden via info@deheerevanmeijel.nl met 'Teamnaam'
Samen met Christiaan van Roij van Pubquiz Spek & Bonen en DJ Jarno alias Le Sjief beloofd het een super gezellige avond te worden.

Zorg dat je erbij bent en vier het leven!
Kom jij Nederland aanmoedigen in ons Grand-Café met het bord op schoot?
Voor €33,50,- per persoon kun je vanaf een half uur vóór de wedstrijd tot 45 minuten na de wedstrijd onbeperkt drinken (wijn/bier/frisdrank) en ontvang je een heerlijke hap voor tijdens de wedstrijd!

Liever geen arrangement? Nog steeds van harte welkom!

Reserveren kan via info@deheerevanmeijel.nl of telefonisch via 077 466 1031

Met trots presenteren wij ons eerste bier uit de Pauke Pluum Limited Collectie en brengen hiermee een ode aan Gebbel (Gabriël Smolenaars). 

Vorig jaar, medio 2021, lanceerden we bij De Heere van Meijel ons eigen huisbier ‘Pauke Pluum’, een echt Mééls doordrinkbaar blond bier dat zijn naam te danken heeft aan de markante cafébaas van De Zwaan, Pauke Pluijm (1920-1986). Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en vonden we het tijd voor een nieuwe smaak. 

Met de Limited Collectie wordt ons huisbier 'Pauke Pluum Blond' ieder jaar in een nieuw en gelimiteerd jasje gestoken en willen we een ode brengen aan een bijzonder persoon of gebeurtenis uit de geschiedenis van de Peel. Dit jaar is dat Gabriël Smolenaars, ook wel bekend als turfsteker ‘Gebbel’, de vinder van de Gouden Romeinse Helm. 

Pauke Pluum Limited ‘Gebbels Goud 2022’, dit eenmalige speciale bier is het resultaat van de originele Pauke Pluum Blond vatgerijpt op Ierse Whiskey vaten. Maar liefst 6 maanden heeft ons huisbier mogen rijpen op deze gebruikte vaten bij de meesterbrouwers van ‘Het Nest’ en ‘Pirlot’. Dit heeft geresulteerd in een waanzinnig mooi en uitgebalanceerd speciaalbier. Maarten geeft als smaaknotitie: “Het hoppige en de frisheid van het origineel heeft heel mooi plaatsgemaakt voor het zoete van de bourbon en de warmte van whiskey. In de aanzet ruik je warmte van alcohol in combinatie met vanille, warme kruiden en tonen van rijp wit fruit. De smaak is romig en vol met warme tonen mout en karamel die daarna plaatsmaken voor een licht bittertje in de afdronk”. Desondanks de warmte van de alcohol heeft het bier een toegankelijk alcoholpercentage van 7%.

Proef dit prachtige goudblonde bier en beleef het verhaal van Gebbel. Drink, geniet en vier het leven!

Kom op 1e Kerstdag genieten van een heerlijk kerstdiner bij De Heere van Meijel. 

Op 1e kerstdag serveren wij zowel in de middag als in de avond een 4-gangen keuzemenu

(Op 2e kerstdag serveren wij geen kerstdiner en zijn wij alleen geopend voor de borrel in ons Grand café vanaf 14:00 uur)

1e Kerstdag ‘s middags

U wordt 1e kerstdag om 12:30 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 12:45 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 16:30 uur.

1e Kerstdag ‘s avonds

U wordt 1e kerstdag om 17:45 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 18:00 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 21:30 uur.

 

4-gangen kerstmenu:


Voorgerecht

Geserveerd met brood en smeersels

Een combinatie van vis, vlees en vegetarische hapjes geserveerd per tafel bestaande uit;

·        Reebokpastei met wildzwijncoppa en vijgenkonfijt

·        Bruschetta met tomaat en paprika

·        Gefrituurde roombrie met mangochutney

·        Tartaar van scampi's met sushirijst en nori-mayonaise

·        Kalfslende met aardappelsalade en tonijnmayonaise

 

Keuze soep

Geserveerd met brood en smeersels

·        Runderbouillon

         groentegarnituur – soepballetjes

 

·        Soep van gepofte knolselderij

         appel – notencrunch

 

·        Bouillon van strandkrabbetjes

         rivierkreeftjes – room


Keuze hoofdgerecht


·        Iberico varkenshaasmedaillons met buikspek

         rode portsaus – geroosterde groente

 

·        Zeebaarsfilet

         parelcouscous - gepofte tomaatjes - kruidenolie

 

·        Eendenborst

         5 spices jus - crème van pastinaak – geroosterde groente

 

·        Kalfsoester

         calvadossaus - crème van pastinaak - geroosterde groente

 

Hoofdgerechten worden geserveerd met friet en mayonaise.

 

Nagerecht

‘Zoet om te delen’
geserveerd per tafel bestaande uit;

·        Appel-noten taartje

·        Groene appel sorbetijs

·        Caramelsaus

·        Panna cotta met gel van appel

·        Krokant van ontbijtkoek

·        Notencrumble


Mocht uw gezelschap dieetwensen hebben, dan vernemen wij dat graag op voorhand, doch uiterlijk gelijktijdig met het doorgeven van de exacte aantallen. Uiteraard verzorgen we voor deze gasten een passend alternatief.

Voor kinderen en vegetariërs is er de mogelijkheid voor een aangepast menu. Informeer naar de mogelijkheden.


De kosten van het kerstdiner zijn als volgt:

·        Kerstdiner 4-gangen € 49,00 p.p.

De genoten consumpties worden verrekend tegen de regulier geldende tarieven van De Heere van Meijel.


Alleen op reservering

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@deheerevanmeijel.nl of telefonisch via 077 466 1031.

Mocht u reserveren dan heeft u vervolgens tot vrijdag 9 december de mogelijkheid om uw menukeuze telefonisch of via de mail door te geven.

Wij zien er naar uit om u als gast te mogen ontvangen op 1e kerstdag bij De Heere van Meijel. Mochten er verdere vragen zijn dan neem gerust contact met ons op. 

Team De Heere van Meijel


Gezocht: Zelfstandig werkend Kok

Als zelfstandig werkend kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. Je gaat werken in een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper Grilloven.

Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.

De Heere van Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook 4 dagen per week voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een uitgebreide BBQ. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt een baan bij De Heere van Meijel juist zo leuk.

Deze dynamiek vraagt wel dat je continue moet kunnen schakelen en dat vergt naast je kookkunsten ook om kwaliteiten als goede communicatie, organisatievermogen, gastvrijheid, samenwerken en stressbestendigheid.

Een kleine samenvatting van een functie vol dynamiek en uitdaging.

Vacature Zelfstandig werkend Kok

Dienstverband: 30 a 38 uur (vast)
Aanvang: per direct

Functieomschrijving:

  • Je werkt 30 a 38 uur per week.
  • Je hebt wisselende werktijden; doordeweeks, maar ook in de weekenden. Een weekenddag vrij; en met regelmaat een volledig weekend, behoort uiteraard ook tot de secundaire voorwaarden.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Je draagt (mede)verantwoordelijkheid over de organisatie van de keuken.
  • Je bereidt gerechten volgens recept en eigen planning en je hebt hierbij kwaliteit en presentatie hoog in het vaandel staan.
  • Naast oog voor kwaliteit en presentatie heb je ook een kritisch oog op de efficiency: waste, portionering, efficiënt werken, etc.
  • Je krijgt voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dit uiteraard in relatie tot de menukaart, maar we proberen je daarnaast veel breder te betrekken in de keuzes in onze organisatie.
  • Bij een goede ontwikkeling zijn er doorgroeimogelijkheden.
  • In overleg stimuleren en faciliteren wij ook ontwikkeling middels cursussen en opleidingen.
  • Je werkt op een fantastische locatie met geweldige collega’s en de leukste gasten op aarde.
  • Je werkt in een bedrijf waar ook aandacht is voor jouw privéleven (Er is immers meer in het leven dan werken: kortom “vier het leven”).

Ervaring: Ervaring in relevante bedrijven is een pre, maar een juiste mindset en mentaliteit vinden wij veel belangrijker

Vereiste opleiding: Middelbaar beroepsonderwijs of meer

Wij bieden jou:
Goede marktconforme transparante arbeidsvoorwaarden. Salaris is in overeenstemming met ervaring en ontwikkeling, met kijkend naar de toekomst interne doorgroei mogelijkheden.

Heb jij passie voor koken, horeca, recreatie en haar gasten; heb je een flexibele houding en ben je een echte teamplayer? Dan maken we graag een keer kennis!

Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031