Actueel

De Heere van Meijel lanceert het tweede eenmalige bier van de Pauke Pluum Limited Collectie en brengt een ode aan Barthel van der Steen, alias ‘De Sjout’.

Met de Limited Collectie wordt Pauke Pluum Blond, het huisbier van De Heere van Meijel, ieder jaar in een nieuw en gelimiteerd jasje gestoken en wordt er een ode gebracht aan een bijzonder persoon of gebeurtenis uit de geschiedenis van de Peel. Dit jaar is dat Barthel van der Steen, ook wel bekend als ‘De Sjout’, oud burgervader (burgemeester) van Meijel van 1819 tot 1859. Mede door zijn inspanningen werd destijds onze arme peelregio omgetoverd tot een welvarend agrarisch gebied. 

Pauke Pluum Limited ‘Barthels Brouwsel 2023’, dit eenmalige speciale bier is het resultaat van de originele Pauke Pluum Blond vatgerijpt op Cognac vaten. Maar liefst 6 maanden heeft het huisbier van De Heere van Meijel mogen rijpen op deze gebruikte vaten bij de meesterbrouwers van ‘Het Nest’ in Oud-Turnhout (België). Dit heeft geresulteerd in een bijzonder en uniek speciaalbier. Maarten van De Heere van Meijel geeft als smaaknotitie: “Het resultaat van deze vatrijping maakt van de Pauke Pluum een mooi uitgebalanceerd en smaakvol bier. Het bier heeft een licht zoet aroma in combinatie met wat fruitige toetsen en een licht alcoholische warmte afkomstig van de cognac vaten. De smaak is niet te zoet en geeft indrukken van honing, perzik en cognac. De afdronk is zacht en soepel met lichte houttonen op het einde”. Desondanks de warmte van de alcohol heeft het bier een toegankelijk alcoholpercentage van 7%.

Proef de welvaart in dit goudblonde bier en beleef het verhaal van Barthel. Drink, geniet en vier het leven!

Medio 2021, lanceerde De Heere van Meijel hun eigen huisbier ‘Pauke Pluum’, een echt Mééls doordrinkbaar blond bier dat zijn naam te danken heeft aan de markante cafébaas van De Zwaan, Pauke Pluijm (1920-1986).

Vier kerst bij De Heere

06 October 2023
Kom op 1e Kerstdag genieten van een heerlijk kerstdiner bij De Heere van Meijel. 

Op 1e kerstdag serveren wij zowel in de middag als in de avond een 4-gangen keuzemenu. (volgeboekt, reserveren is helaas niet meer mogelijk)

(Op 2e kerstdag serveren wij geen kerstdiner en zijn wij alleen geopend voor de borrel in ons Grand café vanaf 14:00 uur)

1e Kerstdag ‘s middags

U wordt 1e kerstdag om 12:30 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 12:45 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 16:30 uur.

1e Kerstdag ‘s avonds

U wordt 1e kerstdag om 17:45 uur ontvangen bij De Heere van Meijel. Om 18:00 uur gaan we aan tafel en het diner heeft haar eindtijd omstreeks 21:30 uur.


4-gangen kerstmenu:

Voorgerecht

Geserveerd met brood en smeersels

Een combinatie van vis, vlees en vegetarische hapjes geserveerd per tafel bestaande uit;

  • Pastei van ree – eendenham – veenbessencompote
  • Flatbread - muhammara – granaatappelpitten - Feta kaas
  • Geitenkaas - crunch van hazelnoten - stroop van port
  • Rilette van aardappel - rosbief - truffelmayonaise
  • Sashimi van tonijn - sushirijst - gele bloemkool - milde wasabi crème - chioggia biet


Keuze soep

Geserveerd met brood en smeersels

  • Runderbouillon
    groentegarnituur – soepballetjes
  • Pompoensoep
    geroosterde pompoenpitten - kruidenolie
  • Bouillabaisse
    rivierkreeftjes – stukjes Noordzee vis

Keuze hoofdgerecht

  • Iberico lende
    rode portsaus - crème van pastinaak - geroosterde groente
     
  • Zeebaarsfilet
    tomatensaus – pesto olie  – aardappelmousseline – groene groente

  • Stoof van hert met filet van hert
    crème van pastinaak – geroosterde groente

 

  • Black Angus rumpsteak
    truffelsaus – crème van pastinaak – geroosterde groente

 
Hoofdgerechten worden geserveerd met friet en mayonaise.


Nagerecht

'Zoet om te delen'
geserveerd per tafel bestaande uit;

  • Gegrilde gemarineerde ananas

  • Witte chocolade roomijs

  • Cheesecake

  • Vanille mascarponeroom

  • Crumble van pistache


Mocht uw gezelschap dieetwensen hebben, dan vernemen wij dat graag op voorhand, doch uiterlijk gelijktijdig met het doorgeven van de exacte aantallen. Uiteraard verzorgen we voor deze gasten een passend alternatief.

Voor kinderen en vegetariërs is er de mogelijkheid voor een aangepast menu. Informeer naar de mogelijkheden.


De kosten van het kerstdiner zijn als volgt:

  • Kerstdiner 4-gangen € 52,50 p.p.

De genoten consumpties worden verrekend tegen de regulier geldende tarieven van De Heere van Meijel.


Alleen op reservering

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@deheerevanmeijel.nl of telefonisch via 077 466 1031.

Mocht u reserveren dan heeft u vervolgens tot vrijdag 8 december de mogelijkheid om uw menukeuze telefonisch of via de mail door te geven.

Wij zien er naar uit om u als gast te mogen ontvangen op 1e kerstdag bij De Heere van Meijel. Mochten er verdere vragen zijn dan neem gerust contact met ons op. 

Vier kerst, vier het leven!

Team De Heere van Meijel


Souschef gezocht

21 September 2023

Op zoek naar een toffe werkplek als souschef? Bij De Heere van Meijel hebben we per direct plek voor een enthousiaste souschef in ons hardwerkende keukenteam bestaande uit onze smaakmakers Hans, Rob, Artur, Bas en Mees.

Wie ben jij:

  • Je hebt passie voor koken en horeca (ervaring is een pre, maar een juiste mindset en mentaliteit vinden wij veel belangrijker)
  • Je bent middelbaar opgeleid of meer
  • Je kunt (mede)verantwoordelijkheid dragen over de organisatie van de keuken. Samen met de chefkok kun je sturing geven aan alle aspecten die behoren tot het koksvak (inkoop, recepturen, calculeren, aansturing teamleden, hygiëne, enz)
  • Je kunt gerechten bereiden volgens recept en eigen planning en je hebt hierbij kwaliteit en presentatie hoog in het vaandel staan.
  • Je hebt ook een kritisch oog op efficiency: waste, portionering, efficiënt werken, etc.
  • Kwaliteiten zoals goede communicatie, organisatievermogen, gastvrijheid, samenwerken en stressbestendigheid zijn voor jou niet vreemd. 

Wat bieden wij jou:

  • 30 a 38 uur per week
  • Bij fulltime keuze 4 of 5 daagse werkweek
  • 6 vrije weekenddagen in de twee maanden.
  • Juiste balans tussen werk en thuis. Het hele jaar door, maar zeker ook met de feestdagen. (Er is immers meer in het leven dan werken: kortom “vier het leven”).
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Goede marktconforme transparante arbeidsvoorwaarden. Salaris is in overeenstemming met ervaring en ontwikkeling, met kijkend naar de toekomst interne doorgroei mogelijkheden.
  • Werken op een toffe plek in een goed uitgeruste ruime keuken met een jong en dynamisch team

Werken bij De Heere van Meijel:

Als souschef ben je verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. In deze rol geef je daarnaast samen met de chef-kok leiding aan het keukenteam. Je gaat werken in een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper Grilloven.

Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.

De Heere van Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook 4 dagen per week voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een uitgebreide BBQ. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt een baan bij De Heere van Meijel juist zo leuk. 

Solliciteren:

Kom je graag een keer vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031

Wij hebben in het schooljaar 2023-2024 weer plaats voor een leerling zelfstandig werkend kok of een leerling leidinggevende keuken!

Ons profiel:

De keuken van De Heere van Meijel is veelzijdig. Puur, eerlijk, oprecht en robuust is waar we voor staan. Vanuit onze houtskool Josper-oven grillen we het allerlekkerste vlees, de allerlekkerste vis en groenten. Dit met alleen de beste producten natuurlijk.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste leerling ‘Zelfstandig werkend Kok’ (BBL) of leerling ‘Leidinggevende keuken’ (BBL):

  • iemand met passie voor koken…
  • …iemand die warm wordt van onze Josper-oven
  • …een talent waarvan ons horecahart harder gaat kloppen
  • …iemand die elke dag met ons en onze gasten het leven wil vieren.

Wat bieden wij jou?

  • Je komt te werken op een fantastische locatie met toffe collega’s.
  • Je krijgt alle ruimte en hulp om gevraagde competenties te ontwikkelen en met positief gevolg af te ronden.
  • Uiteraard wordt ook jouw mening gewaardeerd, dus ben je volwaardig sparringpartner binnen het keukenoverleg.
  • Je krijgt de ruimte voor je eigen inbreng en ideeën en persoonlijke ontwikkeling.
  • Marktconform leerling salaris.
  • En uiteraard ben je met dat alles een volwaardig lid van ons team met alle leuke dingen die daarbij horen.
  • Een student/medewerker die op zijn plaats zit, heeft plezier in zijn/haar werk. En alleen als je plezier in je werk hebt, kun je het maximale uit jezelf halen en groeien als persoon en in je werk. Bij De Heere van Meijel bieden wij die omgeving waarin dit kan. En als je je eenmaal als een 'vis in het water voelt' dan bestaan er altijd carrièrekansen binnen de organisatie; of we helpen je verder binnen ons netwerk van mooie Hospitality bedrijven.

Nieuwsgierig geworden? Stuur dan snel een mailtje naar rudy@deheerevanmeijel.nl en dan plannen we snel een ‘date’!

 

Op onderstaande data organiseert De Heere van Meijel in samenwerking met 'Pubquiz Spek & Bonen' een Pubquiz in het Grand café onder leiding van een echte quizmaster. 

Wil jij in 2023 geen Pubquiz missen? Noteer dan de volgende speeldata in je agenda:

Vrijdag 21 april
Vrijdag 19 mei
Vrijdag 22 september
Vrijdag 3 november
Vrijdag 29 december (Oudejaars Pubquiz XXL)

Inschrijven:
Vorm een team van maximaal 6 personen en meld je tijdig aan via info@deheerevanmeijel.nl. Deelname is gratis!