De Heere van Meijel gepromoveerd naar Eredivisie Horeca

14 June 2017

Op dinsdag 13 juni vond in Arnhem bij Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn de presentatie plaats van het boek ‘Eredivisie Horeca 2017: AANGENAAM’. Een prachtig boek waarin het beste van de Nederlandse horeca te zien is en waar ook De Heere van Meijel een bijzonder plekje heeft gekregen.

AANGENAAM, maak kennis met de Eredivisie Horeca
Het boek ‘Eredivisie Horeca’ is een boek voor en door ondernemers. Leerzaam, vol inspiratie en met de nodige herkenning. Het bevat veertig portretten van toonaangevende horeca ondernemers uit heel Nederland. Ware koplopers op landelijk en/of provinciaal niveau. De Eredivisie Horeca is een initiatief van Lenting en Partners, een vooraanstaand adviesbureau voor zelfstandige horecabedrijven. Het is voor Ton Lenting en zijn partners een manier om waardering uit te spreken naar al deze ambitieuze en creatieve ondernemers. Ze noemen het een bloemlezing van het beste wat de Nederlandse horeca te bieden heeft.

Van Nostalgie naar Eredivisie
Via de ‘Misset Horeca Koffie Top 100’ maakte Ton Lenting in 2016 voor het eerst kennis met de ondernemers Mariet en Rudy Gommans uit Meijel, destijds exploiteerde zij nog ‘Nostalgie eten & drinken’. Lenting was onder de indruk van hun gedurfde project; de verbouwing van ‘Hotel De Zwaan’ naar ‘De Heere van Meijel’. Na wat gesprekken met Mariet en Rudy over hun visie op horeca en het zien van de cijfers wist Lenting het zeker; deze ondernemers hebben respect voor elkaar en de gemeenschap en verdienen een plek in de Eredivisie Horeca.

Zoals Lenting schrijft in het boek: ‘De naam De Heere van Meijel is een ode aan de gemeenschap en aan de (Limburgse) Peel, een gebied dat kampt met vergrijzing en leegstand. Met hun gedurfde project laten Mariet en Rudy Gommans zien dat de leefbaarheid niet uit zo’n gebied hoeft te verdwijnen en dat er altijd kansen zijn, ook op het platteland.’

Rudy licht trots toe: “Super gaaf om nu al landelijk erkenning te genieten over de manier waarop wij anno 2017 ons horecabedrijf runnen. Een mooi compliment voor ons als ondernemers; maar ook zeker voor ons team, onze gasten en onze partners. Even genieten met z’n allen en dan weer snel de handen uit de mouwen; om zo ook volgend jaar weer deel uit te kunnen maken van de Eredivisie Horeca”.