De Heere van Meijel steunt mensen in Malawi met opbrengst tafelwater

03 January 2019
Met onze tafelwater flessen in ons restaurant, gevuld met gekoeld kraanwater, dragen wij en jullie als onze gasten niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan een goed doel. Met de opbrengsten van de tafelwaterflessen die we in 2018 verkocht hebben steunen we een aantal projecten in Malawi, die Ed Peeters en Carmen Geurtjens van Chitimba Camp in Malawi voor ons uitvoeren. Met onze sponsoring is het eerste project inmiddels gestart! We hebben een brief ontvangen van Ed en Carmen waarin ze schrijven over David en zoon Simon:

Hallo Rudy en Mieke,

Via deze weg willen wij jullie laten weten dat het eerste project gesponsord door jullie is gestart.

David en zijn vrouw hebben vier kinderen waarvan er twee nog schoolgaand zijn.
Hun jongste dochter volgt onderwijs op de basisschool in het dorpje Chitimba waar David woont met zijn familie. Zijn zoon, genaamd Simon, gaat naar een middelbare privé school in Blantyre, ongeveer 1.000 kilometer naar het zuiden. 

Simon is zeventien en hij kan goed leren. Voor dit soort jongens zijn er geen of weinig kansen in een dorpje als Chitimba. Simon heeft het geluk dat hij inwoont bij de zus van zijn moeder in Blantyre, die werkzaam is en die de helft van het school geld voor haar rekening neemt. De andere helft en de kosten van schoolmaterialen zijn voor David en zijn vrouw. 

Een privé school biedt beter onderwijs dan een overheidsschool maar is ook een stuk duurder. 
David en zijn vrouw moeten alle zeilen bijzetten om deze kosten op te hoesten. 
Zij werken allebei hard om het geld bij elkaar te krijgen en moeten daar heel veel dingen voor laten. 
Maar daar Simon een slimme en verstandige jongen is, is al hun hoop op hem gevestigd. 
 
Simon is bezig met het laatste schooljaar en wij hebben besloten om David en zijn vrouw financieel te ondersteunen door het schoolgeld voor Simon voor de laatste twee termijnen te betalen. David en zijn vrouw zullen dan zorgen voor het schoolmateriaal en de kosten voor het examen die er dit jaar extra bij komen. Kosten van deze termijnen bedragen 100.000 MWK (120 euro).

Namens David en zijn vrouw maar ook namens Simon en de tante die voor hem zorgt duizend maal dank voor jullie financiële hulp.

Met vriendelijke groet en dank namens,
Ed en Carmen

Op de foto: Simon voor de school in Blantyre (Malawi)