Corona Ruilkans

23 November 2021
Met de 'Corona Ruilkans' wil De Heere van Meijel geld ophalen voor de zorgsector en op een positieve manier aandacht vragen voor de uitdagingen van zowel de zorg, als de horeca.

Corona inruilen voor iets beters/positiefs? Wie wil dat nou niet. Daarom bedachten we een ruilactie rondom de coronacrisis, naar het ruilprincipe van K. MacDonald (One Red Paperclip); De Corona Ruilkans.

Met een rugzak en een rode paperclip trapten we vanochtend de ‘corona ruilkans’ actie dan ook af. Samen met L1 TV maakte we een reis door Limburg om de actie te introduceren en de eerste funding op te halen. Daarbij krijgen we de hulp van Burgemeester Delissen (Gemeente Peel en Maas); Bram Clevis (Hertog Jan Proeverij); Gerard van den Broek (Hertog Jan bierbrouwerij); Hayke Pollen (HANOS) en Freek Laeven (Hansen Dranken BV).

Zij deelde met ons hun grootste zorgen van het moment; welke we in de rugzak stopte. Een ‘rugzak vol met zorgen’ die aan het einde van de actie het gemeenschappelijk verhaal vertelt van ons allen. Daarnaast hebben we hen allemaal gevraagd of ze iets wilden ruilen tegen een rode paperclip (of wat op dat moment het ruilitem was) en zo de waarde van de actie te vermeerderen. Zij waren echter zo enthousiast dat zij besloten niet te ruilen, maar een aanvullende product/dienstdonatie te doen. Op dit moment ligt er dan ook een super gave ruil (geschatte waarde ruim 600 euro) op de volgende schakel in de ruilketen te wachten.

Het actuele ruilitem is (1 pakket):
- Grand Prestige vatgerijpt Portugal serie (2021)
- Privé rondleiding Hertog Jan Brouwerij
- Montes Purple Angel Carmenere 'rode wijn' (2015)
- Een bierproeverij op locatie voor 15 personen door biersommelier

De ‘rugzak vol zorgen aangevuld met het laatste ruilitem’ is nu klaar voor de rest van Nederland. Wordt jij de trotse eigenaar van bovenstaand pakket? We zijn uiteraard heel benieuwd wat je er voor terug wil geven. Neem dan contact met ons op.

Op kerstavond gaan we dan ergens in Nederland het eindproduct ophalen. Een product dat we tussen kerst- en nieuwjaar online zullen veilen en zo omzetten in keiharde euro’s. Euro’s die volledig te goed komen aan de ontwikkeling van de IC’s en de zorgsector in Nederland. Hoeveel? Daar hebben we jullie help bij nodig; maar wij hebben goede hoop op een bedrag met minimaal 4 nullen voor de komma.