Vacature zelfstandig werkend kok

13 July 2022

Vacature zelfstandig werkend Kok

Dienstverband: 30 a 38 uur (vast)
Aanvang: per direct

Functieomschrijving:

Als zelfstandig werkend kok ben je verantwoordelijk voor het bereiden van gerechten in de open keuken van De Heere van Meijel. Je gaat werken in een optimaal ingerichte en uitgeruste keuken, waar onze gerechten op een verrassende manier worden bereid in de unieke, op houtskool gestookte Josper Grilloven.

Samen met je collega’s in de keuken en bediening zorg je voor een optimale gastenbeleving, waarbij smaak, constante kwaliteit, presentatie en efficiency de sleutelwoorden zijn in zowel de procesgang; als bij het eindproduct dat wordt uitgeserveerd.

De Heere van Meijel kent daarbij een hoge dynamiek in de keuken. Uiteraard hebben we een diner-, lunch- en borrelkaart; maar we koken gemiddeld ook vier dagen per week voor het lokale kinderdagverblijf. Daar bovenop ontvangen we vele gasten op onze recreatieve uitjes. Die uitjes gaan vaak gepaard met een heerlijk bourgondisch arrangement. Dit varieert van een a la carte lunch/diner tot een BBQ; en zo nu en dan een feest of partij. Er is dus geen seizoen en dag hetzelfde; maar dat maakt ons vak ook juist zo leuk.

Deze dynamiek vraagt wel dat je continue moet kunnen schakelen en dat vergt naast je kookkunsten ook om kwaliteiten als goede communicatie, organisatievermogen, gastvrijheid, samenwerken en stressbestendigheid.

 • Je werkt 30 a 38 uur per week.
 • Je hebt wisselende werktijden; doordeweeks, maar ook in de weekenden. Een weekenddag vrij behoort uiteraard ook tot de secundaire voorwaarden.
 • Je ontvangt een goed salaris.
 • Je draagt (mede)verantwoordelijkheid over de organisatie van de keuken.
 •  Je bereidt gerechten volgens recept en eigen planning en je hebt hierbij kwaliteit en presentatie hoog in het vaandel staan.
 • Naast oog voor kwaliteit en presentatie heb je ook een kritisch oog op de efficiency: waste, portionering, efficiënt werken, etc.
 • Je krijgt voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dit uiteraard in relatie tot de menukaart, maar we proberen je daarnaast veel breder te betrekken in de keuzes in onze organisatie.
 • Bij een goede ontwikkeling zijn er doorgroeimogelijkheden.
 • In overleg stimuleren en faciliteren wij ook ontwikkeling middels cursussen en opleidingen.
 • Je werkt op een fantastische locatie met geweldige collega’s en de leukste gasten op aarde.
 • Je werkt in een bedrijf waar ook aandacht is voor jouw privéleven (Er is immers meer in het leven dan werken: kortom “vier het leven”).

Ervaring: Ervaring in relevante bedrijven is een pre, maar een juiste mindset vinden wij veel belangrijker

Vereiste opleiding: Middelbaar beroepsonderwijs of meer

Wij bieden jou:
Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Salaris is in overeenstemming met ervaring en ontwikkeling, met kijkend naar de toekomst interne doorgroei mogelijkheden.

Heb jij passie voor koken, horeca, recreatie en haar gasten; heb je een flexibele houding en ben je een echte teamplayer? Dan maken we graag een keer kennis!

Neem contact met ons op via info@deheerevanmeijel.nl of bel naar 077 466 1031