Succesvolle eerste editie Kwaremont toertocht

03 April 2023

Op zondag 2 april stond de eerste editie van de Kwaremont toertocht op het programma, met een knipoog naar de 'Ronde van Vlaanderen', waar de Oude Kwaremont (een klim geplaveid met kasseien) vaak decor van de beslissende fase is.

De Kwaremont toertocht is een samenwerking tussen TWC de Vélo Meijel en Kwaremont Koerse Kaffee 'De Heere van Meijel', waarbij de eerste verantwoordelijk is voor het parcours. Een hele mooie route van 102 km over mooie wegen via Helenaveen, Koningslust en met een boog om Maasbree heen naar de Maasbrug in Venlo. Na een paar klimmetjes werd de route vervolgd door een stukje Duitsland om na de afdaling naar de pauzeplaats bij 'Boscafé De Grens' te koersen. Een prima verzorgde post waar de renners snel geholpen werden aan warme thee of koffie en de nodige aanvulling van koolhydraten. Dat kwam prima van pas, want er stond een stevige noordoosten wind en het was fris. De gevoelstemperatuur was dan ook echt winters, maar het bleef droog, dus al met al prima koersomstandigheden. 

Na de pauze werd de route vervolgd via Steyl terug naar de Maasbrug om door mooi buitengebied westelijk van Boekend richting Maasbree te rijden. Via Koningslust en de Brentjes terug naar De Heere van Meijel, waar de soep voor elke deelnemer klaar stond en de renners vervolgens verrast werden met een heerlijk glas Kwaremont.

In totaal werden er ruim 200 deelnemers gescand, inclusief een grote deelname van TWC De Vélo-leden. Ondanks een valpartij van twee fietsers van ‘Rustig èn’ in Helenaveen (de twee getroffenen konden gelukkig op eigen kracht huiswaarts), kijken we terug op een geslaagde eerste editie. Bij terugkomst vloeide de Kwaremont Blond uit de tap met op de achtergrond 'De Ronde van Vlaanderen' live op diverse tv-schermen. Het bleef nog lang gezellig in het ‘Kwaremont Koerse Kaffee’, een twintigtal bleef zelfs tot het einde van de Vlaamse Hoogmis.