Proef onze liefde voor Bier

Als bierliefhebbers praten we graag over bier. Wil je een passend biertje bij je gerecht? Wil je verrast worden door een nieuwe smaak? Wil je een onverwacht cadeau voor een bierliefhebber?Of heb je een goed proostmoment? We geven je voor elk moment het juiste bieradvies.

Waar het hart van vol zit.

Actuele tapprogramma

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige (10% alc.) is een gerstewijn met een rijpe, volle smaak waarin zoet en bitter te onderscheiden zijn. De smaak wordt rijker met de jaren. De quadrupel van Hertog Jan. Dit bier bevat 5 verschillende moutsoorten.

Texels Springtij

Texels Springtij is een stevig blond bier van hoge gisting, gebrouwen met bijzondere hopsoorten die Springtij zijn verrassende bloemige aroma en kruidige karakter geven. De naam Springtij verwijst naar de periode van het getij waarin het verschil tussen hoog- en laagwater het grootst is. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7%

Leffe Bruin

Leffe Bruin, of Leffe Brune, is een authentiek abdijbier. Het is bruinkleurig en heeft aroma's van gebrande mouten. Vol van smaak met een lichte aangename bitterheid.

Kwaremont Blond

Kwaremont Blond is een krachtig blond bier van Brouwerij de Brabandere. Aroma's van tropisch fruit en een pittige afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het alcohol percentage van 6,6% is gelijk aan het stijgingspercentage van deze berg.

Bacchus Framboos

Bacchus Frambozenbier wordt gebrouwen op basis van Bacchus Vlaams Oud Bruin en verrast met een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De brouwer gebruikt gebrande mouten die een lichte karameltoets geven aan het fruitbier. De aroma’s van zoete frambozen in combinatie met het zoetzure van het basisbier resulteren in een pittig speciaalbier.

Paulaner Hefe Weissbier

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma’s van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.
Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

Filou

Filou behoort tot de groep van sterke blonde bieren. Door het gebruik van Belgische en Tsjechische aromahoppen biedt Filou een milde fruitigheid en subtiele hopbitterheid. Het resultaat is een sterk blond bier dat best ondeugend kan zijn, maar altijd zonder kwade bedoelingen. Een echte allemansvriend dus!

Het Nest Schuppenboer Tripel

Een typerende licht zoete aanzet, licht kruidig en matig bitter. Voor deze tripel werd Cascade hop gebruikt, alsook wat koriander. Het bier is 8% in alcohol.

Gouden Carolus Classic

Heerlijk zacht en karaktervol, moutig en zoet, lekker wegdrinkend, genietbiertje. Perfect gecombineerd bij een heerlijk stukje rood vlees.

La Trappe Witte Trappist

Het eerste trappistenwitbier van de wereld. Goed doordrinkbare, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met lichte zuren, kruidigheid en een prikkelende afdronk.

HERTOG JAN GENOOTSCHAP

Het Genootschap van Hertog Jan is een selectie van de beste cafés en restaurant volgens de strenge eisen van Hertog Jan Horecazaken met het beste gastheerschap, waar met liefde en kunde wordt getapt, op de juiste temperatuur en in de juiste glazen. De Heere van Meijel is er daar één van. En daar zijn we trots op!

We tappen en schenken het volledige assortiment van Hertog Jan-bieren Proef vooral ook eens de Grand Prestige Vatgerijpte edities. En als Hertog Jan een nieuw speciaal bier introduceert, zijn wij de eerste bij wie je kunt komen proeven.

Wij zijn trots lid van

Het Verborgen Schap

Ben jij een echte speciaalbier liefhebber en altijd op zoek naar nieuwe bieren om te proeven?

Dan hebben iets tofs voor jou, want elke maand staan er zes verassende bieren verscholen in ons Verborgen Schap. Maak kennis met nieuwe smaken, biersoorten, kleinere brouwerijen uit binnen- en buitenland en verhoog bij ons je Untappedscore met gave special editions.

Let op! Van elk bier is maar 1 kratje en op=op.

PAUKE PLUUM

Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

WEL IETS HEEL SPECIAALS

Dat onze band met Hertog Jan speciaal is, is wel duidelijk. De meest exclusieve specials komen rechtstreeks naar Meijel om onze gasten te voorzien van deze geweldige bieren en unieke smaken. Deze speciale bieren liggen in onze klimaatkast te wachten op jou, een speciaalbier liefhebber die samen met ons het leven wil vieren. Neem jij een kijkje?