Proef onze liefde voor Bier

Als bierliefhebbers praten we graag over bier. Wil je een passend biertje bij je gerecht? Wil je verrast worden door een nieuwe smaak? Wil je een onverwacht cadeau voor een bierliefhebber?Of heb je een goed proostmoment? We geven je voor elk moment het juiste bieradvies.

Waar het hart van vol zit.

Actuele tapprogramma

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige wordt gebrouwen met vier verschillende soorten mout. In de rijpe, volle smaak proef je zowel bittere tonen van chocolade en koffie als zoete tonen van karamel en rozijnen.

Karmeliet Tripel

Tripel Karmeliet is een wereldberoemde Tripel gebrouwen van gerst, tarwe en haver volgens een recept uit 1679. De goudgele bier heeft een enorme fluffy schuimkraag en zit vol verfijnde fruitige aroma's. Als bij de eerste slok weet je waarom deze Tripel zo hoog aangeschreven staat bij bierliefhebbers uit de hele wereld.

Leffe Bruin

Leffe Bruin, of Leffe Brune, is een authentiek abdijbier. Het is bruinkleurig en heeft aroma's van gebrande mouten. Vol van smaak met een lichte aangename bitterheid.

Paulaner Hefe Weissbier

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma’s van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.
Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

Kwaremont Blond

Kwaremont Blond is een krachtig blond bier van Brouwerij de Brabandere. Aroma's van tropisch fruit en een pittige afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het alcohol percentage van 6,6% is gelijk aan het stijgingspercentage van deze berg.

La Trappe Isid'or

Toen O.L.V. Abdij De Koningshoeven 125 jaar bestond werd ter ere van dat jubileum een speciaal bier gebrouwen: La Trappe Isid'or. Dit trappistenbier is vernoemd naar Isidorus, de eerste brouwmeester van het klooster. La Trappe Isid'or was bedoeld als tijdelijk bier, maar werd zo gewaardeerd dat besloten werd dit vast in het assortiment op te nemen. Het bier heeft de perfecte balans tussen eenvoud en complexiteit. Het is toegankelijk en vriendelijk. Tegelijkertijd ontdek je steeds weer nieuwe smaken en aroma's.

Kasteel Tripel

Kasteel Tripel heeft 11% alcohol. Geen gehaast bij dit bier. En dat wil je ook niet, want deze smaakvolle Tripel prikkelt de zintuigen. Mooie fruitige aroma's, tonen van mout en de warme zoetheid van alcohol zorgen ervoor dat dit speciaalbier staat als een huis, eh ... Kasteel.

Kasteel Brigand Winter

In tegenstelling tot de originele Brigand is Brigand Winter niet helderblond van kleur maar koperkleurig. Tijdens het brouwproces voegt de brouwer ook extra hop toe, waardoor Brigand Winter extra bittertje biedt in de afdronk.

Het Nest Schuppenboer Grand Cru

Schuppenboer Grand Cru is een sterk blond bier van 10% alc. Dezelfde ingrediënten als onze tripel maar met extra hop en een zwaardere moutstorting. De smaak is moutig zoet met een hint van sinaas en abrikoos. Een milde kruidigheid in de afdronk doet u verlangen naar de volgende slok.

Gouden Carolus Classic

Heerlijk zacht en karaktervol, moutig en zoet, lekker wegdrinkend, genietbiertje. Perfect gecombineerd bij een heerlijk stukje rood vlees.

HERTOG JAN GENOOTSCHAP

Het Genootschap van Hertog Jan is een selectie van de beste cafés en restaurant volgens de strenge eisen van Hertog Jan Horecazaken met het beste gastheerschap, waar met liefde en kunde wordt getapt, op de juiste temperatuur en in de juiste glazen. De Heere van Meijel is er daar één van. En daar zijn we trots op!

We tappen en schenken het volledige assortiment van Hertog Jan-bieren Proef vooral ook eens de Grand Prestige Vatgerijpte edities. En als Hertog Jan een nieuw speciaal bier introduceert, zijn wij de eerste bij wie je kunt komen proeven.

Wij zijn trots lid van

PAUKE PLUUM

Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

Het Verborgen Schap

Ben jij een echte speciaalbier liefhebber en altijd op zoek naar nieuwe bieren om te proeven?

Dan hebben iets tofs voor jou, want elke maand staan er zes verassende bieren verscholen in ons Verborgen Schap. Maak kennis met nieuwe smaken, biersoorten, kleinere brouwerijen uit binnen- en buitenland en verhoog bij ons je Untappedscore met gave special editions.

Let op! Van elk bier is maar 1 kratje en op=op.

WEL IETS HEEL SPECIAALS

Dat onze band met Hertog Jan speciaal is, is wel duidelijk. De meest exclusieve specials komen rechtstreeks naar Meijel om onze gasten te voorzien van deze geweldige bieren en unieke smaken. Deze speciale bieren liggen in onze klimaatkast te wachten op jou, een speciaalbier liefhebber die samen met ons het leven wil vieren. Neem jij een kijkje?