Proef onze liefde voor Bier

Als bierliefhebbers praten we graag over bier. Wil je een passend biertje bij je gerecht? Wil je verrast worden door een nieuwe smaak? Wil je een onverwacht cadeau voor een bierliefhebber?Of heb je een goed proostmoment? We geven je voor elk moment het juiste bieradvies.

Waar het hart van vol zit.

Actuele tapprogramma

Hertog Jan Lentebock

Hertog Jan Lentebock heeft een fruitige smaak en een stevige afdronk. Het bier is goudgeel van kleur en is uitermate geschikt om de komst van de lente te vieren.

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener is een eigenzinnig tarwebier met een vleugje koriander en sinaasappelschil. Dit bier heeft een volmondige, frisse smaak met karaktervolle bittertonen. 

Paulaner Hefe Weissbier

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma’s van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.
Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

Leffe Bruin

Leffe Bruin, of Leffe Brune, is een authentiek abdijbier. Het is bruinkleurig en heeft aroma's van gebrande mouten. Vol van smaak met een lichte aangename bitterheid.

Kwaremont Blond

Kwaremont Blond is een krachtig blond bier van Brouwerij de Brabandere. Aroma's van tropisch fruit en een pittige afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het alcohol percentage van 6,6% is gelijk aan het stijgingspercentage van deze berg.

La Trappe Witte Trappist

Het eerste trappistenwitbier van de wereld. Goed doordrinkbare, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met lichte zuren, kruidigheid en een prikkelende afdronk.

Filou Blond

Van Honsebrouck Filou is een zware Belgische Ale, een smaakvolle Tripel van 8,5%. Volgens de brouwers is dit een ondeugend bier zonder kwade bijbedoelingen. Dat moet dan door de doordrinkbaarheid komen. Want ondanks het hoge alcoholpercentage drinkt dit bier lekker weg.

Schuppenboer Tripel

SchuppenBoer van Brouwerij Het Nest is een smakelijke Tripel. Gebrouwen met een eigenzinnige, eigenwijze twist. Het gebruik van Cascade hop geeft de smaak een aparte maar smaakvolle toon.

Lindeboom Saison

Lindeboom Saison is een tongstrelend donkerblond bovengistend bier. Gebrouwen met diverse moutsoorten, water uit eigen bron en typische Saison-gist. Fris en fruitig ongefilterd Lindeboom bier met een fluweelhoppige afdronk. Proef het Seizoen! Alcoholpercentage: 5,8%

Gouverneur Dubbel

Lindeboom Gouverneur Dubbel is een fluweelzacht bier met een enorme smaakrijkdom. De donkere moutsoorten geven dit bier een zachtzoet karakter, terwijl de hoppen voor een pittige bitterheid zorgen. Een Dubbel met een mooie balans.

HERTOG JAN GENOOTSCHAP

Het Genootschap van Hertog Jan is een selectie van de beste cafés en restaurant volgens de strenge eisen van Hertog Jan Horecazaken met het beste gastheerschap, waar met liefde en kunde wordt getapt, op de juiste temperatuur en in de juiste glazen. De Heere van Meijel is er daar één van. En daar zijn we trots op!

We tappen en schenken het volledige assortiment van Hertog Jan-bieren Proef vooral ook eens de Grand Prestige Vatgerijpte edities. En als Hertog Jan een nieuw speciaal bier introduceert, zijn wij de eerste bij wie je kunt komen proeven.

Wij zijn trots lid van

PAUKE PLUUM

Speciaalbier uit de Limburgse Peel.

Als iemand verstand van bier had, dan was het Pauke Pluum wel. Een geboren cafébaas die wist dat goed bier het juiste recept was voor de smeuïgste verhalen in zijn herberg. Verhalen van én over zijn dorpje Meijel.

Het bier uit de tijd van Pauke (1920 - 1986) heeft De Heere van Meijel in ere hersteld. Voor de smaak, voor de verhalen en voor Pauke!

Pauke's verhaal komt tot leven in deze fles. Drink, geniet en Vier het Leven!

EEN KIJKJE IN DE BROUWKETELS

De brouwers van Hertog Jan experimenteren graag met nieuwe smaken om tot unieke bieren te komen. Veel van deze creaties worden niet buiten de brouwerij gedeeld. Met 'De Proeftuin van Hertog Jan krijg je een kijkje in de brouwketels.

Als lid van het Genootschap ontvangen wij ieder kwartaal een beperkt aantal flessen uit de broedplaats van Hertog Jan. Voor € 11, per kruikje (0,5 l) geniet je van de nieuwste brouwsels.