Nieuw: Pauke Pluum Limited Gebbels Goud

10 November 2022
Met trots presenteren wij ons eerste bier uit de Pauke Pluum Limited Collectie en brengen hiermee een ode aan Gebbel (Gabriël Smolenaars). 

Vorig jaar, medio 2021, lanceerden we bij De Heere van Meijel ons eigen huisbier ‘Pauke Pluum’, een echt Mééls doordrinkbaar blond bier dat zijn naam te danken heeft aan de markante cafébaas van De Zwaan, Pauke Pluijm (1920-1986). Ondertussen zijn we ruim een jaar verder en vonden we het tijd voor een nieuwe smaak. 

Met de Limited Collectie wordt ons huisbier 'Pauke Pluum Blond' ieder jaar in een nieuw en gelimiteerd jasje gestoken en willen we een ode brengen aan een bijzonder persoon of gebeurtenis uit de geschiedenis van de Peel. Dit jaar is dat Gabriël Smolenaars, ook wel bekend als turfsteker ‘Gebbel’, de vinder van de Gouden Romeinse Helm. 

Pauke Pluum Limited ‘Gebbels Goud 2022’, dit eenmalige speciale bier is het resultaat van de originele Pauke Pluum Blond vatgerijpt op Ierse Whiskey vaten. Maar liefst 6 maanden heeft ons huisbier mogen rijpen op deze gebruikte vaten bij de meesterbrouwers van ‘Het Nest’ en ‘Pirlot’. Dit heeft geresulteerd in een waanzinnig mooi en uitgebalanceerd speciaalbier. Maarten geeft als smaaknotitie: “Het hoppige en de frisheid van het origineel heeft heel mooi plaatsgemaakt voor het zoete van de bourbon en de warmte van whiskey. In de aanzet ruik je warmte van alcohol in combinatie met vanille, warme kruiden en tonen van rijp wit fruit. De smaak is romig en vol met warme tonen mout en karamel die daarna plaatsmaken voor een licht bittertje in de afdronk”. Desondanks de warmte van de alcohol heeft het bier een toegankelijk alcoholpercentage van 7%.

Proef dit prachtige goudblonde bier en beleef het verhaal van Gebbel. Drink, geniet en vier het leven!